Kezdőlap / Alap Kategória / 0. jegyzői titkárság sablon

0. jegyzői titkárság sablon

Ügyfélfogadás, időpont egyeztetés

 

Bekezdés 1

A jegyző szakmailag képzett, közigazgatási gyakorlattal rendelkező vezető. A jegyző megbízatása – mivel a funkciói szakmai és nem politikai jellegű – nem igazodik az önkormányzati választási ciklushoz. A jegyző ennek megfelelően nem választás, hanem kinevezés útján nyeri el munkakörét, a kinevezés határozatlan időre szól.

Tekintettel arra, hogy a jegyzői teendők kifejezetten igazgatásszervezői, jogalkalmazói szakmai tartalmúak, a törvény biztosítékot teremtett ahhoz, hogy a választott önkormányzati vezető, a képviselő-testületi tagok választási ciklusonkénti cserélődése mellett, a független szakmai hivatali szervezet és annak vezetője változatlan maradjon.

Garanciát jelent ez az időszakonkénti vezetői változások után is a szakapparátus stabilizálására, az igazgatási munka folyamatos, szakszerű ellátására.

A jegyző vezeti a Hivatalt, megszervezi annak munkáját. Tevékenysége során felelős a törvényes, szakszerű, pártatlan, igazságos és színvonalas ügyintézés szabályainak betartásáért. A Hivatal felépítésének rendjét figyelembe véve ellátja a jogszabályok által hatáskörébe utalt feladatokat.

Ide egy lista mehet

  • Lista 1
  • Lista 2
  • Lista 3 kicsit hosszabb szöveggel
  • Lista 4 egy kicsivel még hosszabb szöveggel
  • Lista 5

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.