Felsőfokú oktatás
Kezdőlap / Miért Pécs? / Oktatás / Felsőfokú oktatás / Felsőfokú oktatás

Felsőfokú oktatás

Pécsi Tudományegyetem

 

Pécs egyik büszkesége az Első Hazai Egyetem címét viselő Pécsi Tudományegyetem (PTE). Az intézmény nemcsak Pécs, hanem a Dél-Dunántúli Régió egyeteme is. Mint a város legnagyobb munkáltatója, széles spektrumú képzési kínálatával meghatározó szerepe van a régió minden szellemi területén, a művészetekben, a tudományban, a gyógyításban egyaránt. Tíz Karával és közel 20.000 hallgatójával ma az ország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye.

A PTE a nemzetközi hallgatók kedvelt célpontja a biztonságos környezet, a magas színvonalú oktatás, a racionális tandíjak, az alacsony megélhetési költségek és a terjedelmes külföldi hallgatói közösség miatt: 2020-ban 114 országból közel 5000 külföldi diák tanult több mint 80 idegennyelvi képzésén. A világ ötven országa felsőoktatási intézményeit értékelő Times Higher Education Emerging Economies University Rankings nemzetközi rangsorában 2021-ban a PTE a 155. volt.

Pte Okatas

Szentágothai János Kutatóközpont

 

A Szentágothai János Kutatóközpont (SZKK) a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és -menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, az élettelen természettudományi, valamint a környezettudományi oktatás, kutatás és innováció minden oldalát fejleszteni kívánja. Koncentrálja a Dél-Dunántúli Régió infrastrukturális és kutatási potenciálját, komplex és szoros együttműködést tervez az akadémiai és ipari partnerekkel, továbbá rugalmasan reagál a kutatási trendekre és a tudásalapú gazdaság igényeire. A legkorszerűbb műszer- parkkal és magas szintű tudás bázissal rendelkező 24 kutatócsoport kiváló alapot biztosít arra, hogy az intézmény Magyarország, sőt Közép-Európa vezető kutató központjává váljon.

Szentagothai 4
This site is registered on wpml.org as a development site.