Kollégium
Kezdőlap / Egyetemistáknak / Lakhatási lehetőségek egyetemistáknak / Kollégium / Kollégium

Kollégium

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói kollégiumi férőhelyet igényelhetnek tanulmányaik idejére. Jelenleg hét pécsi és négy vidéki kollégium biztosít lakhatási lehetőséget mind a magyar, mind a külföldi egyetemisták számára.

A Boszorkány Kollégium elhelyezkedése miatt főként a MIK, a BTK és a TTK hallgatói számára lehet előnyös választás. A 2008-ban felújított kollégiumban 2×2 férőhelyes blokkok állnak rendelkezésre, illetve két akadálymentes szoba is található itt.

A 2011-ben felújított Jakabhegyi Kollégium Pécs egyik legjobban felszerelt kollégiuma, ahol 2×3 férőhelyes blokkokban lakhatnak a hallgatók. A BTK-TTK és az ÁOK néhány perces sétával elérhető innen, illetve számos bevásárlási lehetőség is található a közelben.

A Laterum Kollégium Pécs legrégebbi kollégiuma, amely 2002 óta üzemel e célból. A Laterumban a hallgatók 3 ágyas szobákban kerülnek elhelyezésre. Nagyszerű választás lehet mindenkinek, aki családias hangulatra és változatos kollégiumi programokra vágyik.

A 2010-ben felújított Szalay László Kollégium a Tudásközpont és a Kodály Központ között helyezkedik el. A hallgatókat 2×3 férőhelyes blokkok várják, illetve egy akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. Néhány perces sétával elérhető innen a jogi kar, a pécsi közgáz, a művészeti kar, valamint a kommunikációs tanszék is.

A 2011-ben felújított Szántó Kollégium a BTK, TTK és a pécsi orvosi közelében található. A hallgatók 2×2 férőhelyes blokkokban kerülnek elhelyezésre, valamint két akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. A többi kar könnyen megközelíthető helyi járattal, illetve gyalogosan vagy akár kerékpárral is.

A 2018-ban felújított Damjanich Kollégium 2 férőhelyes vizesblokkos szobákkal várja a hallgatókat. A kollégium épülete akadálymentesen megközelíthető, illetve négy akadálymentesített szobával is rendelkezik. A közelben található a MIK, a BTK-TTK, valamint az orvosi kar is.

PTE EHÖK

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat is sok lehetőséget kínál a hallgatóknak. Az EHÖK tagjaként kipróbálhatod magad egy sokszínű, de összetartó közösség tagjaként. Valódi csapatmunka zajlik az önkormányzatnál, így ez egy kiváló lehetőség a kapcsolatépítésre és a munkatapasztalat-szerzésre is. Az aktuális nyitott pozíciók mellett az EHÖK honlapján megtalálhatók többek között az egyéb tanulmányi, művészeti és szakmai pályázati lehetőségek is.

This site is registered on wpml.org as a development site.