coronavirus

KORONAVÍRUS-HÍREK: BELTÉREN KÖTELEZŐ A MASZKHASZNÁLAT

Megnézem
Lokodi féle pécsi grillkolbász válogatás
Kezdőlap / Városi élet / Lokodi féle pécsi grillkolbász válogatás

Lokodi féle pécsi grillkolbász válogatás

Adalék és tartósítószer mentes, juhbélbe töltött termék. Pécs egyes városrészeiről kapta a nevét, a „+ 1” pedig egy anno jellegzetes, mára elfeledett helyi, frissen sütött kolbászka (grillkolbász) újragondolása. 

1. Aranyhegyi grillkolbász – fügével és Cirfandlival párosítva A nevet már egy 1780-as szabadalmi levélben, a város címerének leírásában említik. Az ízesítés két fő eleme a füge, mely már akkor is megtermett a környéken, valamint a másik összetevő a pécsi kiváló borfajta, a pécsi Cirfandli.

 2. Csoronika grillkolbász – aszalt paradicsomos, bazsalikommal Pécs környékén bőséggel terem mind a bazsalikom, mind a paradicsom, a város kiváló földrajzi adottságának köszönhetően. A Csoronika elnevezés a fekete földdel, örökzöldekkel és egyéb növényekkel kapcsolatban kapta a nevét. 

3. Makári grillkolbász – paprikás, rozmaringos csavarral A termék egyrészt Makár János óbester emlékére, aki felszabadította a török megszállás alól Pécs várát, másrészt az itt vadon termő rozmaring bokrok tiszteletére jött létre. 

4. Mecseki grillkolbász – citromfüves, medvehagymás A Mecsek és a Misina lejtőin vadon termő, gyógyhatású növény régóta beépült a környék gasztronómiai hagyományaiba, de mindez idáig nem jelent meg markánsan a darálékfélékben. A dél-baranyai kertekben bőven szaporodó citromfűvel és egyéb fűszerfélékkel párosítva igazi kuriózummá válhat. 

5. Rigóder grillkolbász – füstölt csülkös, pécsi barna sörrel, zsályával A friss zsályával készült füstölt csülkös egytálétel recept ”családi örökségként” maradt fenn, minek emlékére jöhetett létre a termék, mely nem nélkülözheti a kiváló pécsi barnasör társaságát. 

+1. Pécsi grillkolbász – borjú- és sertéssült keveréke pecsenyevirággal, petrezselyemmel Igazi sváb gyökerekkel rendelkező, újragondolt grillkolbász. A Rác-hegy környékéről került annak idején a városba, mely pikánsságát a reszelt ciromhéj és a vajban sütés adta. 

This site is registered on wpml.org as a development site.