Kezdőlap / Miért Pécs? / Megközelíthetőség / Szárazföldi közlekedés / Szárazföldi közlekedés

Szárazföldi közlekedés

Pécs városának megközelítése a régióban elsődlegesen a 6-os főúton történik, míg a Budapestről és Budapesten áthaladó forgalom az M6/M60-as autópályán keresztül éri el leghamarabb Pécset. A nemzetközi vendégek a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre érkezve a már említett autópályán személyautóval alig több mint 2 óra alatt Pécsre érhetnek, árufuvarozásra pedig akár folyami úton is lehetőség van a mohácsi kikötő közelsége miatt.


7189 200 1

Országút, autópálya

M6/M60 autópálya

Pécsnek közvetlen autópálya kapcsolata van Budapesttel, az M6/M60 autópályán 2 és negyed óra alatt elérhető személyautóval a főváros, ahonnan közvetlenül be lehet csatlakozni a Páneurópai közlekedési folyosóba (TEN-T network). Az autópálya nyomvonalán fekszik Mohács, Szekszárd, Paks és Dunaújváros is, de egy kisebb kitérővel Székesfehérvár is gyorsan elérhető.

 
6-os főút

Pécsen halad keresztül a 6-os főút, melyen északi irányba az M6/M60 alternatívájaként Budapest irányába lehet közlekedni, nyugati irányba pedig Szigetvár és Barcs érhető el.

66/67-es út

A Kaposvár, illetve Balaton irányából érkező forgalmat viszi Pécsre, a 67-es úton Balatonlellétől Kaposváron és Szigetváron keresztül elérhető a Pécsre vezető 6-os főút, a 66-os út pedig közvetlenül köti össze Pécset és Kaposvárt.

57-es út

A Pécset és Mohácsot összekötő autóút, mely jelentős szerepet tölt be a mohácsi dunai teherhajózás által szállított rakományok szárazföldi mozgatásában (az M6/M60 autópálya 57-es úti leágazásával is elérhető).

Határátkelőhelyek

Pécs közelében a déli határon három jelentős határátlépési pont található Horvátországba:

  • 6-os főúton nyugatnak, Barcsnál 
  • 58-as úton délre Drávaszabolcsnál
  • 57-es úton Mohácsig, majd délnek fordulva az 56-os úton Udvarnál  
3130184 200

Vasút

Pécset és Budapestet InterCity személyszállító vonat kapcsolat köti össze, de mind belföldi, mind nemzetközi vasúti árufuvarozás is lehetséges, akár gördülő országút megoldással is.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.