Vezetett túrák
Kezdőlap / Fedezd fel / Felfedezem a várost / Vezetett túrák

Vezetett túrák

Segway

 

Pécsi vagy mecseki/vidéki túra keretében kipróbálhatod a Segway semmihez sem hasonlítható érzését! Kultúra és kaland egyben!

Pécsen a belvárosban, a Kossuth téren indulnak a túrák. Rövid Segway betanulás és bemelegítés után 3 belvárosi kör közül választhatsz. Városnézői „sétáink” során szakképzett túra- és idegenvezetőink sok mesével, érdekes történetekkel mutatják be a város fő látnivalóit, nevezetességeit.

Malomvölgyi tókör túránk során Pécs legkedveltebb vízparti kirándulóhelyére Segway-ezünk.

Mecseki kóborlásokra, orfűi, villányi és siklós – harkányi túráinkra kisbusz szállítja el a Segway-t indulási helyükre.

Extrém pályáink :

– „Extrém Újonc” Ügyességi és Tanpálya, valamint az

–  Erdei Extrém „Alvin” Túránk során próbálhatod ki magad a Mecsextrém Parkban. (májustól- novemberig)

Csapatépítő tréningre kérd egyedi árajánlatunkat.

Bulikra, esküvőre is igazi, élménygazdag programajánlat a Segway-en gurulás.

 

Városnéző kisvonat

 

Mintegy 50 perc alatt bemutatjuk Pécs legfontosabb látnivalóit. A kisvonat a Széchenyi térről indul.

Indulás/érkezés: Széchenyi tér (Nagy Lajos Gimnázium elől)Minimum 6 felnőtt utas esetében indul egy-egy járat.

Az út során érintjük  a belváros látnivalóit ( Széchenyi tér, Kossuth tér, Zsinagóga, Király u.,Zsolnay Negyed, Ágoston tér, Városfal, Alagút, Janus Pannonius utca, Szent István tér, Székesegyház, Káptalan u. Barbakán. 

Az utazás időtartama: 45 – 50 perc ( forgalomtól függően)

Indulási időpontok: 10.00-18.00 között, mindig egész órakor. Utolsó indulás általában 17.00 h.

A Zsolnay Negyedbe ( Major utcai kapun át a Jégveremhez ) kb. egész óra 20-30  perc között érkezik a vonat.( kis késés előfordulhat).

Teljes Szívből

 

Izgalmas és szórakoztató tematikus városi séták egy vérbeli pécsi idegenvezető/történetmesélő előadásában. A tanulságos és újszerű séták alatt a résztvevők megismerkedhetnek Pécs történetének olyan momentumaival, amelyekről a megszokott turista programok – jóindulatúan – hallgatnak: trónviszályokkal, merényletekkel, politikai játszmákkal, vagy éppen a 18. századi járványkezelés gyakorlatával. A séták különlegességét a túravezetés megközelítése és stílusa adja: alapos tárgyi ismeretek találkoznak gyakorlott és színpadias előadásmóddal, amelynek eredménye – jelmezben – félúton jár a helytörténészet és a stand up comedy között. 

Két izgalmas túrát ajánlanak

1713, a pestis éve

„Dark tourism” műfajú tematikus séta Pécs legsötétebb évtizedeiből (10+)

Trónok Harca Pécsett

Középkori témájú tematikus séta (16+)

Nyári tematikus városi túrák az IrányPécs szervezésében (06.01.- 09.30)

 

A Török tükör séta a török kori Pécs városába vezeti el a látogatókat, az Ismeretlen Zsolnayak címet viselő séta a Zsolnay negyed legendáit, a család munkásságát mutatják be, míg a pécsi Bauhaus című séta a belváros építészetére fókuszál. Emellett idén már e-kerékpáros városnézésen is részt lehet venni idegenvezetéssel.

 

A sétákon előzetes regisztráció után lehet részt venni, a csoportok legalább 10 és legfeljebb 20 fő részvétele esetén indulnak. A séták időpontjáról és a további tudnivalókról a Széchenyi téri Tourinform irodában illetve az Irány Pécs! weboldalán lehet tájékozódni.

 

 

Vallástörténeti vezetett túrák

 

A város vallástörténeti múltjába tekinthetünk bele a Pécsi Püspökség tematikus idegenvezetései során. A dzsámi, a Dóm Kőtár, a Püspöki Kincstár és a Püspöki Palota, a Székesegyház története a leghitelesebben a pécsi egyházmegye szakavatott idegenvezetőinek segítségével elevenedik meg ezeken a túrákon. 

A magyar nyelvű szolgáltatáson túl idegen nyelveken, a siketek részére pedig jelnyelven is vállalnak kalauzolást, amely még élményszerűbbé teszi a látogatást. Bábos vezetést óvodásoknak vállalnak a Székesegyházba, míg tabletes vezetést a Dzsámiban.

 

Tematikus túrák garantált időpontban idegenvezetővel

 

Profi idegenvezetővel, jó hangulatú túrák különböző tematikában mint a pécsi pezsgő készítésről, vagy a Pécs Hangjai túra vagy a Belvárosi kedvenc túra, mind mind kiváló lehetőség, hogy másképp ismerjük meg Pécset. Gyerekeknek, cégeknek, kisebb csapatoknak vagy egyénileg is ajánlott.

 

 

Tematikus séták

 

Pécs neve összeforrt az örök szerelemmel. Az is így érez, aki csupán idelátogat, viszont aki már évtizedek óta itt él, a mellkasában érzi a dobogást. A mindig megújulni képes, mediterrán hangulatú nagyváros izgalmas, kulturális pezsgése és a történelmi múltnak emléket állító két dzsámi, minaret, dóm, valamint Zsolnay emlékek mellett ezentúl még egy ok van, hogy belehabarodjunk ebbe a gyönyörű városba.

Tematikus sétáink során ugyanis Pécs eddig ismeretlen arcait fedi fel előttünk, olykor többszáz éves történetekkel átszőve… így az eddig csupán ismerősnek tűnő homlokzati domborművek most régi barátként bízzák ránk titkaikat, a Tettyén tett kirándulások közös kalanddá válnak az egykori itt élőkkel, és mint minden életre szóló kapcsolatban, megtudhatjuk, miképp inspirálta Pécs az itt élő jelenkori és korabeli alkotókat, vállalkozókat, mecénásokat, hogy világraszóló értékeket hozzanak létre, amelyekre még sok-sok évszázadon át büszkén tekinthetünk.

Tartson velünk pécsi városnéző sétáinkon, és a fővárosban már megszokott, könnyed, szórakoztató és tartalmas élményben lehet része!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.